Köpvillkor

Köpvillkor


(betalningsvillkor uppdaterade 2018-11-26)När du beställer från Upplands Ballongflyg AB, organisationsnummer 559149-7572, godkänner du samtliga köpvillkor som finns angivna nedan.

1. KöpEtt köp har skett när du som kund har fått en orderbekräftelse till din e-postadress. När vi har mottagit din beställning skickar vi genast en orderbekräftelse till din e-post. Kort därefter kommer även din/a ballongbiljett/er. Om det finns någonting som du vill ändra i din beställning, eller något som har blivit fel, så måste du kontakta oss omgående. För att handla hos oss måste du vara 18 år eller ha målsmans godkännande.

Kom ihåg att bevara din ballongbiljett säkert. Den är, förutsatt att betalning kommit in till oss, din värdehandling.

Observera att det inte är möjligt att boka flygning med en obetalad biljett.2. BetalningOm Ecster

Vi samarbetar med Ecster som erbjuder betallösningar för både e-handel och fysisk butik. Ecster är ett helägt dotterbolag till Handelsbanken.

Ecster Pay

I samarbete med Ecster erbjuder vi faktura, delbetalning och kortbetalning genom e-handelskassan Ecster Pay.
Genom att använda kassan godkänner du Ecster Pays användarvillkor. Genom att klicka på "Genomför köp" accepterar du betalningsansvar, villkor för valt betalsätt samt godkänner våra köpvillkor.
Hantering av all information i Ecster Pay sker krypterad med SSL.

Delbetalning Ibland kan det kännas bra att inte ta hela kostnaden på en gång. Med delbetalning från Ecster betalar du alltid i en takt som passar dig.
Villkor för delbetalning


Faktura I vår butik har du möjlighet att välja faktura och betala hemma i lugn och ro. Fakturavillkor


Kortbetalning Vi erbjuder kortbetalning med Visa, Mastercard och Maestro. Ingen avgift tillkommer för betalning med kort. Villkor för kortbetalning


3. Priser och momsI våra priser ingår moms med 6 %, samtliga priser anges i SEK.4. ÅngerrättVi tillämpar 14 dagars öppet köp under förutsättning att upplevelsen inte redan har bokats in på ett datum (gäller även om denna blir inställd) eller har köpts till ett rabatterat pris. Kontakta oss så snart som möjligt via mail med ditt biljettnummer, så hjälper vi till.5. GiltighetstidDin ballongbiljett gäller i 2 år från köpdatumet, såvida inget annat uppges. En flygning ska bokas in under de säsonger som faller under giltighetstiden. Vår ballongsäsong sträcker sig från maj till september i Uppsala, juni till augusti i Stockholm. Vädret kan tyvärr ställa till det ibland och vi tvingas då till att ställa in flygningen. Det kan hända både en och fler gånger. Er biljett blir ombokningsbar så snart som möjligt efter inställd flygning, men senast 24 timmar senare. Då är det bara att boka in er på en ny flygning. Så länge det är vädret som är dåligt så är er biljett giltig.6. Force MajeureSkulle oförutsedda händelser som ligger utanför Upplands Ballongflyg:s kontroll inträffa (exempelvis krig, naturkatastrofer, arbetskonflikt, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, myndighetsbeslut och andra jämförbara händelser) och dessa händelser gör att vi inte kan hålla vårt avtal till dig som kund, befrias vi från detta på grund av ovanstående anledningar.7. Särskilda villkorUpplands Ballongflyg ger ibland särskilda erbjudanden gällande upplevelser i form av kampanjpriser eller rabatter där särskilda villkor gäller (t ex avsaknad av ångerrätt). I dessa fall informerar vi dig om särskilda villkor, i övrigt gäller dessa köpvillkor. Tänk på att du som kund är ansvarig att kontrollera vilka villkor som gäller vid köp av sådana erbjudanden.8. Kan alla flyga luftballong?För att få flyga ballong med oss måste du vara minst 12 år och 140 cm. Om du är under 18 år ska minst en målsman följa med i korgen.

Flygningen är ungefär en timme lång och du ska orka stå upp i korgen under denna tid. Landningen kan jämföras med att hoppa ner från en pall, om du på grund av ryggproblem eller handikapp inte klarar av detta så rekommenderar vi ej att du flyger luftballong. Om du på grund av annan skada eller sjukdom är osäker på om du kan flyga ballong så rekommenderar vi att du rådgör med din läkare.

Av säkerhetsskäl flyger vi ej dig som är gravid. Blir du gravid efter köp av biljett så förlänger vi din biljett så du kan njuta av din upplevelse efter graviditeten. Skicka in ett graviditetsintyg som du får av barnmorskan tillsammans med biljettnummer så fixar vi detta åt dig.9. ÄndringarUpplands Ballongflyg äger rätt att utan förvarning, antingen på egen hand eller efter vad som krävs enligt lagar och förordningar, ändra dessa köpvillkor utan föregående avisering. Eventuella ändringar träder i kraft så snart de blivit tillgängliga på den här webbsidan. Du uppmanas därför att hålla dig uppdaterad, med jämna mellanrum, vad gäller köpvillkoren.