Köpvillkor

 

(Kapitel 5. Giltighetstid, uppdaterad 2024-02-03, möjlighet att förlänga sin biljett årsvis för 300 kr.)

 

(Betalningsvillkor uppdaterade 2023-04-28, ny betallösning Klarna.)När du beställer från Upplands Ballongflyg AB, organisationsnummer 559149-7572, godkänner du samtliga köpvillkor som finns angivna nedan.
 

1. KöpNär vi har mottagit din beställning skickar vi genast en orderbekräftelse till din e-post. Kort därefter kommer även din ballongbiljett i ett separat mail, som PDF-fil.

Köper du till ett fysiskt presentkort skickas detta ut så snart som möjligt, i anonymt bubbelkuvert utan logotyp. Normal leveranstid brukar vara 1-4 dagar. Det fysiska presentkortet skickas endast ut inom Sverige.

Om det finns någonting som du vill ändra i din beställning eller något som har blivit fel, så måste du kontakta oss omgående. För att handla hos oss måste du vara över 18 år.

Kom ihåg att bevara din ballongbiljett säkert, det är en värdehandling.2. BetalningMed Klarna kan du välja att betala direkt, med faktura eller delbetalning.
Genom att klicka på "Gå till betalning" accepterar du betalningsansvar, villkor för valt betalsätt med Klarna samt godkänner Upplands Ballongflyg's köpvillkor.


3. Priser och momsI våra priser ingår moms med 6 %, samtliga priser anges i SEK.4. ÅngerrättVi tillämpar 14 dagars öppet köp på våra ballongbiljetter. Ångerrätten gäller inte om du har gjort en bokning av flygdag i vårt bokningssystem. Detta gäller även om den bokade flygningen skulle bli inställd på grund av dåligt väder.

Ångerrätten gäller inte på vårt fysiska presentkort.

Om du vill återlösa din biljett, kontakta oss så snart som möjligt via mail med din biljettkod, så hjälper vi till.5. GiltighetstidDin ballongbiljett gäller i 2 år från köpdatumet, såvida inget annat uppges. En flygning ska bokas in under de säsonger som faller under biljettens giltighetstid. Vår ballongsäsong sträcker sig från maj till september.
Vädret kan tyvärr ställa till det och vi tvingas då till att ställa in flygningen av säkerhetsskäl. Det kan hända både en och fler gånger. Din biljett blir ombokningsbar så snart som möjligt efter inställd flygning, men senast 24 timmar senare.

Om vi tvingas ställa in en flygning, förlänger vi giltighetstiden med 30 dagar från den senaste inbokade flygningen, om biljetten har mindre än 30 dagars giltighetstid kvar.
Giltighetstiden på en ballongbiljett kan förlängas med ytterligare 1 år för 300 kr per biljett. En biljett kan endast förlängas under sin giltighetstid. En utgången biljett förlängs inte.

En ballongbiljett är inte personlig utan kan fritt överlåtas och utnyttjas av annan person.


6. Force MajeureSkulle oförutsedda händelser som ligger utanför Upplands Ballongflyg's kontroll inträffa (exempelvis krig, naturkatastrofer, arbetskonflikt, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, myndighetsbeslut och andra jämförbara händelser) och dessa händelser gör att vi inte kan hålla vårt avtal till dig som kund, befrias vi från detta på grund av ovanstående anledningar.7. Särskilda villkorUpplands Ballongflyg ger ibland särskilda erbjudanden gällande upplevelser i form av kampanjpriser eller rabatter där särskilda villkor gäller (t ex avsaknad av ångerrätt). I dessa fall informerar vi dig om särskilda villkor, i övrigt gäller dessa köpvillkor. Tänk på att du som kund är ansvarig att kontrollera vilka villkor som gäller vid köp av sådana erbjudanden.8. Kan alla flyga luftballong?För att få flyga ballong med oss måste du vara minst 12 år och 140 cm. Om du är under 18 år ska minst en målsman följa med i korgen.

Flygningen är ungefär en timme lång och du ska orka stå upp i korgen under denna tid. Landningen kan jämföras med att hoppa ner från en pall, om du på grund av ryggproblem eller handikapp inte klarar av detta så rekommenderar vi ej att du flyger luftballong. Om du på grund av annan skada eller sjukdom är osäker på om du kan flyga ballong så rekommenderar vi att du rådgör med din läkare.

Av säkerhetsskäl flyger vi ej dig som är gravid. Blir du gravid efter köp av biljett så förlänger vi din biljett så du kan njuta av din upplevelse efter graviditeten. Skicka in ett graviditetsintyg som du får av barnmorskan tillsammans med din biljettkod så fixar vi detta åt dig.9. ÄndringarUpplands Ballongflyg äger rätt att utan förvarning, antingen på egen hand eller efter vad som krävs enligt lagar och förordningar, ändra dessa köpvillkor utan föregående avisering. Eventuella ändringar träder i kraft så snart de blivit tillgängliga på den här webbsidan. Du uppmanas därför att hålla dig uppdaterad, med jämna mellanrum, vad gäller köpvillkoren.