Om oss

Varför inte?Så tänkte i alla fall vi när vi satt på balkongen till vårt hotell i Bali januari 2018. Varför inte starta en egen ballongfirma, så vi kan göra det på vårt sätt? Ta det bästa från världens alla hörn och baka ihop det till en unik UPPlevelse. Så vart det, så nu vill vi gärna fråga er samma sak... varför inte?Välkomna till Upplands Ballongflyg. UPPlevelsen som passar alla!

Camilla Johansson

VD, kund- och marknadsföringsansvarig

Sökte jobb direkt efter gymnasiet som luftballongsvärdinna på ballongfirman Upp & Ner i Stockholm. En av hennes första flygningar gjorde hon med Kjell och det skulle visa sig bli ett helt gäng med flygningar den sommaren. Senare fick hon en tjänst i Upp & Ners event butik där hon under åren tilldelades fler uppgifter, bland annat ansvara för butiken, organisera event och även utföra vissa av dessa. Idag är Camilla pilot på propellerplan och väntar på att sambon Kjell ska utbilda henne till ballongpilot.


Kjell Abrahamsson "Ballongkjelle"

Flygansvarig för Upplands Ballongflyg och kontaktperson för markägare

Började med ballongflygning i slutet av 80-talet när han följde med sin pappa som då började utbilda sig till ballongpilot. Under tonåren så reste han mycket på somrarna i Europa och hjälpte till på olika ballongträffar. Som 19-åring tog han sitt egna ballongcertifikat och 2003 kunde han titulera sig som den yngsta kommersiella piloten i Sverige. Idag, med en erfarenhet av över 12 000 flugna passagerare och ca 1 000 flygtimmar, så är han lika entusiastisk som han var när han var en liten pojk.


Bengt Gunnarsson

Flygchef för operativt tillstånd S-205

Bengt är sedan många år tillbaka en mycket god vän och professionell ballongflygare från Gränna. Bengt är bland annat vår besiktningsman och utför årligen noggrann besiktning av vår ballongutrustning. Tack vare vårt goda samarbete, så har Upplands Ballongflyg valt att flyga under Grenna Ballong & Luftskepps operativa tillstånd S-205.